nedjelja, 4. rujna 2016.

FreeCAD

FreeCAD je besplatan program za dizajniranje realističkih objekata svih veličina.
U pitanju je parametarski 3D alat koji je otvorenog koda, proširiv i podržan na Windows, Mac OS i Linux operativnim sistemima. Prvenstveno namijenjen iskusnim dizajnerima, programerima, profesorima, a potom i svim ostalim korisnicima koji su zainteresirani za parametarsko trodimenzionalno modeliranje.
Neke od ključnih karakteristika ovog programa su: Sposobnost stvaranja profila za različite zadatke, Bogat izbor alata za crtanje, Mogućnost pretvaranja gotovih modela i 2D crteža; Mogućnost lako upravljanje objektima, Intuitivan korisnički interfejs, Podrška za skripte itd.
Program sa svim raspoloživim alatima omogućava lako kreiranje 3D CAD, MCAD, CAx, CAE i PLM projekata. Na ulazu omogućava učitavanje bitnih informacija iz fajlova različitih formata, poput STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE i mnogih drugih.
FreeCAD predstavlja pouzdan i moćan grafički editor za efikasno dizajniranje realističkih objekata svih veličina. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste preporućujemo vam da isprobate ovaj program.

0 komentari: