nedjelja, 4. rujna 2016.

RIOT

RIOT (Radical Image Optimization Tool) je besplatan program za optimizaciju slika koje će se prikazivati na Internet stranicama.
Veličina slika je jako bitna za optimizaciju i učitavanje stranica web stranica. Ako su slike prevelike, stranica će sporo da se učitava i troši će dosta protoka za prikaz. S druge strane, želimo da slike na našem sajtu budu i lijepe, a smanjivanjem veličine se gubi na kvalitetu prikaza. RIOT je program koji će vam pomoći da nađete idealan odnos između kvaliteta i veličine slika i da na taj način ubrzate učitavanje stranica vašoj web stranici.
RIOT na ulazu podržava rad sa više od 40 različitih grafičkih formata (JPG, BMP, GIF, PSD, TIF, PCX, PCD, WAP, WBM, XBM, PCD, KOA, RAS, CUT itd.), dok na izlazu samo sa tri i to sa JPG, PNG i GIF formatom.
Posjeduje intuitivan korisnički interfejs koji se sastoji od dva glavna panela, od kojih je prvi rezerviran za originalni a drugi za optimizirani prikaz slika. Među dostupnim alatima nalaze se alat za podešavanje osvjetljenja, kontrasta i gama, za aktiviranje grayscale palete, za pravljenje negativa i slično.
RIOT je mali ali moćan program za optimizaciju slika koje će se prikazivati na Internet stranicama. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste preporućujemo vam da isprobate ovaj program.

0 komentari: